torsdag 11 september 2014

GRANDET OCH BJÄLKEN

                                                   


Vi förfasar oss över Sverigedemokraternas migrationspolitiska idéer men vägrar se bjälken i vårt eget öga. Den bistra sanningen är att vi alla har tillåtit oss – och tillåter oss – ännu värre ogärningar i vår migrationspolitik än något av det som vi anklagar SD för.

Om någon protesterar får vi påminna om behandlingen av de apatiska flyktingbarnen, en skamfläck för Sverige fullt i klass med baltutlämningen. Skulle minnet svika rekommenderar vi Gellert Tamas 600 sidor (”De apatiska”) om skändligheterna. Rent outhärdligt är att läsa om hur verkställigheten av deportationerna i vissa fall gick till. En citerad läkare talade till och med om Gestapofasoner.

Inte lika kända men lika hemska är de ogärningar som vi låter Migrationsverket och migrationsdomstolarna begå mot spädbarn som varit oförståndiga nog att skaffa sig mammor utan uppehållstillstånd.Vi tillåter att dessa myndigheter ta mammorna – som landsförvisas – ifrån dem, och det är något av det värsta man kan utsätta spädbarn för. De drabbas inte bara av ett hjärtskärande lidande utan med stor sannolikhet även av bestående utvecklingsskador. De förvisade mammorna drabbas av psykisk tortyr och i många fall meningen med livet.

Våra massmedier larmar med jämna mellanrum om dessa familjetragedier men sviker genom att inte göra uppföljningar. Vi andra, präktiga och människorättsvurmande, tillåter den svenska staten att fortsätta med skändligheterna.

Så nu kanske du inser, käre läsare, att det är viktigare att vi välanständiga tar itu med oss själva och vår egen omhuldade migrationspolitik än att vi ger oss på Sverigedemokraterna. (Självklart ska vi fortsätta klandra Sverigedemokraterna för deras omoraliska migrationspolitik, tro för all del inte att vi tycker något annat!)

Vad kan då vi vanliga medborgare göra? Varför inte börja med valet där vi tar den blanka valsedeln och skriver: ”Partiet som vill avskaffa barnmisshandeln i migrationspolitiken”. Är vi bara tillräckligt många så kanske det kan få en och annan partiledare att vakna.


Hjördis G Ullerstam Lars Ullerstam
speciallärare psykiater
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar